Preskočiť na hlavný obsah

Helene Flood - Terapeutka

Keď si Sara vypočuje manželov odkaz, že práve prišiel na chatu, kde strávi víkend s kamarátmi, spokojne si plánuje dva dni pre seba. Keď jej večer zavolá Sigurdov kamarát, že jej muž za nimi ešte nedorazil, márne sa s ním pokúša spojiť. Po nezvestnom pátra polícia a zistí, že Sigurd je mŕtvy. Kto ho zabil a prečo? Nech sa jej muž zaplietol do čokoľvek, Sara ma pocit, že teraz je na rade ona.

Ostáva ešte posledný pracovný deň a s ním ešte traja pacienti. Prvou je stredoškoláčka Vera, ktorá potrebuje rozprávať o tom, že jej milenec jej nevenuje dostatok lásky. Druhým je Chrisoffer, ktorého sem nútia chodiť rodičia a tretím je Trygve, ktorý sa potrebuje zbaviť závislosti od počítačovych hier. 
Medzitým Sare Sigurd nechá odkaz, v ktorom jej hovorí, že už je na chate. No neskôr večer Sare volá jeho kamarát Jan Erik a pýta sa, či nevie kde je Sigurd lebo za nimi nedorazil. Sara si spočiatku myslí, že si jeho kamaráti robia srandu, no keď sa mu ani po niekoľkých telefonátoch stále nevie dovolať, niečo jej hovorí, že jej Sigurd klamal. Ale prečo by klamal?
Sara sa rozhodne zavolať na políciu, no tam jej povedia, že má počkať aspoň deň. Keď sa Sigurd stále neozýva, Sara začína pociťovať strach. Neskôr jej na dvere zaklopú policajti a oznámia jej, že Sigurd je mŕtvy - zastrelili ho.
Polícia začína vyšetrovať prípad ale Sara má pocit, že nerobia všetko, čo je v ich silách. A navyše úplne ignorujú fakt, že Sara už niekoľko krát nahlásila, že sa jej do domu niekto vlámal - počula kroky na povale, Sigurdov tubus je opäť doma a navyše magnetky na chladničke nie sú tak, ako si ich pamätá Sara. Zrádza Saru myseľ alebo sa k nej niekto vlámal?
Sara si nechá nainštalovať bezpečnostný systém, ktorý toho odhalí omnoho viac a vyšetrovanie sa konečne niekam posunie. Tak kto zabil Sigurda a kto chce zabiť Saru? 

Odpovede na tieto otázky sa skrývajú až v samotnom závere knihy, pretože do poslednej strany netušíte, kto je za tento čin zodpovedný. 

Kniha je napísaná výborne a aj keď mi tam spočiatku chýbali kapitoly, rýchlo som si na tento štýl zvykla. 

Ak túžite po zaujímavom, napätom príbehu myslím si, že Terapeutka je pre Vás ako stvorená. A kto vie, možno počas tejto knihy aj vy sami budete potrebovať terapeuta. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Simona Rošková - Po dnešnej noci mi nevolaj

Anotácia: Nikdy by sme nemali cítiť vinu za to, že dokážeme začať odznova. Vanesa to nemala v živote ľahké. Nevyrastala v usporiadanej rodine a na štúdium si musí tvrdo privyrábať. Za rodinné pomery, v ktorých žije, sa v skutočnosti hanbí. Po otcovom nečakanom zlyhaní sa konečne rozhodne vyriešiť svoju bezútešnú situáciu a bezhlavo sa vrhá do náručia charizmatického muža. Zamilovaná po uši  verí, že opätuje jej lásku a pomôže jej sa na vlastné nohy. Odsudzujúc maminu závislosť, presvedčená, že má svoj život pod kontrolou, sa postupne dopracuje k tej svojej. Rovnako nebezpečnej ako je tá, ktorej roky bola svedkom. Bludný kruh sa po čase uzatvára a Vanesa musí naprávať, čo pokazila. Druhá kniha, ktorú čítam od Simony Roškovej, bola opäť prečítaná za pár hodín! Jej štýl a nápad na príbeh je podobne ako v prvej knihe, ťažký ale zároveň tak pútavý, že sa od neho nedá odtrhnúť ani na 5 minút. Vanesa mala ťažké detstvo no ani teraz v dospelosti sa s ňou život nemazná. Matka alkoholička, otec

Simona Rošková - Vzala si mi všetko

  Anotácia Kým sa  Michaela po tragickej smrti manžela s láskou stará o dcéru Veroniku, Renáta robí svojej Johanke zo života peklo. Dievčatko trpí nedostatkom lásky a jej úprimné pokusy o priazeň matky končia vždy rovnako. Hnevom, krikom a nenávistným osočovaním. Obidve ženy, napriek rozdielnym postojom k výchove dievčat, spája nerozlučné priateľstvo. Až do chvíle, keď sa Renáta rozhodne urobiť zásadné životné rozhodnutie. To osudovo zasiahne nielen jej dcéru, ale aj pretrhne niť priateľstva s kamarátkou, ktorá jej vždy ochotne podala pomocnú ruku. Príbeh o nenaplnenej láske, zlom rozhodnutí a ľútosti, ktorá prišla príliš neskoro. Začítať sa do príbehu o malej Johanke nebolo vôbec ľahké. Už prvé kapitoly vo mne vzbudzovali extrémny smútok a ľútosť, akoby som tam bola s ňou.V tej odpornej tmavšej komore. Podvedome akoby sme sa prepojili a cítila som, ako búcham na dvere a kričím na jej matkou spolu s ňou. Ten odpor, ktorý vo mne rástol k jej krutej, zlej, alkoholom omámenej

Lucia Sasková - Odsúdená

Anotácia Hlavná hrdinka musí nečakane čeliť krutej diagnóze, ktorá jej obráti naruby celý život. Má pocit, že ju nespravodlivo odsúdili na smrť, hoci sa ničím neprevinila - bez možnosti obhajoby či odvolania. Koniec jej života sa nezadržateľne blíži, a tak sa púšťa do boja. S prácou, okolím, najbližšími a v neposlednom rade sama so sebou. Má len dve možnosti: buď začne žiť naplno, alebo bude nečinne čakať na koniec. Vyberie si prvú možnosť a opúšťa stereotypný život, na aký bola zvyknutá. Jej pohľad na svet je zrazu iný, oveľa intenzívnejšie vníma všetko, čo bolo kedysi pre ňu samozrejmosťou. Lebo to, že zdravie je v živote človeka najdôležitejšie, nie je klišé, ale realita, ktorú si človek uvedomí, až keď oň príde... Rakovina. Nádor na mozgu. Začal sa pomyselný odpočet. No prečo stráviť zvyšok času ľutovaním sa? Naša hlavná hrdinka si vybrala, že si užije život. Navštívila krajiny o ktorých snívala (kam mohla ísť autom), našla si lásku a užívala si život. Len škoda, že