Preskočiť na hlavný obsah

4 tipy ako mať čo čítať počas karantény

Mnoho z nás ostalo počas posledných dní doma - či z pracovného, školského čí iného dôvodu. Preto som sa rozhodla, že Vám dám pár rád či tipov, čo čítať doma počas týchto dlhých dní.

1. NEBOJTE SA OBJEDNÁVAŤ

Posledné dni, zmenili fungovanie nášho bežného života a to od zatvorenia škôl až po mnohé firmy či podnikateľov, ktorí museli zatvoriť svoje prevádzky. A však e-shopy naďalej fungujú, len z pár obmedzeniami, ktoré na svojich stránkach uvádzajú. Z knižného hľadiska, sa väčšinou jedná o dostupnosť a dodanie niektorých kníh. Nie je to však nič, čo by mohlo narušiť objednávanie titulov, ktoré ste si chceli prečítať pred touto situáciou. Tak hor sa do toho! :)

2. KNIHY ODLOŽENÉ NA NEURČITO

Každý z nás - knihomoľov - má určite minimálne jednu a viac kníh, ktoré v knižnici stoja a zapadajú prachom. Preto pokiaľ doma nemáte zásobu kníh a do objednávania sa Vám nechce, tak nastal čas, prečítať knihy "odložené " keď budem mať čas.

3. E-KNIHY

Ak ste jedným zo šťastlivcov, ktorí majú doma čítačku, tak po nej určite neváhajte siahnuť. Veľa kníhkupectiev má vo svojej ponuke množstvo zaujímavých e-kníh. Dokonca sú v týchto ťažkých časoch niektoré tituly k dispozícii úplne zadarmo.

4. DAJTE KNIHÁM DRUHÚ ŠANCU

Ak ste aj Vy jedným knihomoľom, ktorý číta viac kníh naraz, pričom prvá kniha Vás veľmi neoslovila, neodkladajte ju na policu medzi ostatné "nepodarky". Dajte týmto knihám druhú šancu, možno v sebe skrývajú prekvapivý moment, ktorý Vám knihu pomôže dočítať.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Simona Rošková - Po dnešnej noci mi nevolaj

Anotácia: Nikdy by sme nemali cítiť vinu za to, že dokážeme začať odznova. Vanesa to nemala v živote ľahké. Nevyrastala v usporiadanej rodine a na štúdium si musí tvrdo privyrábať. Za rodinné pomery, v ktorých žije, sa v skutočnosti hanbí. Po otcovom nečakanom zlyhaní sa konečne rozhodne vyriešiť svoju bezútešnú situáciu a bezhlavo sa vrhá do náručia charizmatického muža. Zamilovaná po uši  verí, že opätuje jej lásku a pomôže jej sa na vlastné nohy. Odsudzujúc maminu závislosť, presvedčená, že má svoj život pod kontrolou, sa postupne dopracuje k tej svojej. Rovnako nebezpečnej ako je tá, ktorej roky bola svedkom. Bludný kruh sa po čase uzatvára a Vanesa musí naprávať, čo pokazila. Druhá kniha, ktorú čítam od Simony Roškovej, bola opäť prečítaná za pár hodín! Jej štýl a nápad na príbeh je podobne ako v prvej knihe, ťažký ale zároveň tak pútavý, že sa od neho nedá odtrhnúť ani na 5 minút. Vanesa mala ťažké detstvo no ani teraz v dospelosti sa s ňou život nemazná. Matka alkoholička, otec

Simona Rošková - Vzala si mi všetko

  Anotácia Kým sa  Michaela po tragickej smrti manžela s láskou stará o dcéru Veroniku, Renáta robí svojej Johanke zo života peklo. Dievčatko trpí nedostatkom lásky a jej úprimné pokusy o priazeň matky končia vždy rovnako. Hnevom, krikom a nenávistným osočovaním. Obidve ženy, napriek rozdielnym postojom k výchove dievčat, spája nerozlučné priateľstvo. Až do chvíle, keď sa Renáta rozhodne urobiť zásadné životné rozhodnutie. To osudovo zasiahne nielen jej dcéru, ale aj pretrhne niť priateľstva s kamarátkou, ktorá jej vždy ochotne podala pomocnú ruku. Príbeh o nenaplnenej láske, zlom rozhodnutí a ľútosti, ktorá prišla príliš neskoro. Začítať sa do príbehu o malej Johanke nebolo vôbec ľahké. Už prvé kapitoly vo mne vzbudzovali extrémny smútok a ľútosť, akoby som tam bola s ňou.V tej odpornej tmavšej komore. Podvedome akoby sme sa prepojili a cítila som, ako búcham na dvere a kričím na jej matkou spolu s ňou. Ten odpor, ktorý vo mne rástol k jej krutej, zlej, alkoholom omámenej

Lucia Sasková - Odsúdená

Anotácia Hlavná hrdinka musí nečakane čeliť krutej diagnóze, ktorá jej obráti naruby celý život. Má pocit, že ju nespravodlivo odsúdili na smrť, hoci sa ničím neprevinila - bez možnosti obhajoby či odvolania. Koniec jej života sa nezadržateľne blíži, a tak sa púšťa do boja. S prácou, okolím, najbližšími a v neposlednom rade sama so sebou. Má len dve možnosti: buď začne žiť naplno, alebo bude nečinne čakať na koniec. Vyberie si prvú možnosť a opúšťa stereotypný život, na aký bola zvyknutá. Jej pohľad na svet je zrazu iný, oveľa intenzívnejšie vníma všetko, čo bolo kedysi pre ňu samozrejmosťou. Lebo to, že zdravie je v živote človeka najdôležitejšie, nie je klišé, ale realita, ktorú si človek uvedomí, až keď oň príde... Rakovina. Nádor na mozgu. Začal sa pomyselný odpočet. No prečo stráviť zvyšok času ľutovaním sa? Naša hlavná hrdinka si vybrala, že si užije život. Navštívila krajiny o ktorých snívala (kam mohla ísť autom), našla si lásku a užívala si život. Len škoda, že